Magnifika Meteora

En tanke som slår mig när jag besöker vissa platser är "Varför är detta inte mer känt?
Så kände jag med Meteora. Nog för att det besöks av många turister och därmed måste vara relativt känt, men i mina ögon förtjänar det att vara lika känt som t.ex Akropolis.
Visst, Meteora har inte Akropolis aktningsvärda ålder men jag som haft turen att få uppleva båda måste säga att jag värderar Meteora högre. Även om min kärlek till Akropolis också är stor.
Jag hade faktiskt inte ens hört talas om Meteora innan jag förra året åkte till Parga och började söka på potentiella utflykter. 

Meteora är alltså en otroligt vacker plats där du möts av grönska och klippor, samt kloster som har byggts på klipporna. Utsikterna är något av det mest fantastiska jag har sett.
 

 
 



Chauffören tog sikte mot staden Kalampaka, och därifrån tog vi oss vidare mot Meteora. Innan jag fick besöka det första klostret stannade han för att låta mig fota från en klippa jag tagit mig ut på med vingliga ben. 

 
 
Inne i bilens trygghet igen och vidare mot ett av områdets sex aktiva kloster, Varlaam-klostret som grundades 1350. Likt andra religiösa platser har klostren lite krav på besökarnas kläder. Axlarna ska täckas och kvinnor måste bära kjol som täcker knäna. Det finns saronger att låna i klostrens entré för dom kvinnor vars klädsel inte duger för att bli insläppta.

 

 
 
 
Nästa stopp blev det första klostret som byggdes i Meteora- Det stora Meteoronklostret med sina fresker.
 

 
 
Att ta sig uppför alla trappsteg till klostren tog på krafterna, men jag fortsatte kämpa . Nästa stopp blev Sankt Nikolaus-klostret.

 

 
 
 
Slutligen blev det ett stopp i ett av områdets två nunnekloster. Nämligen Sankt Stefan-klostret.
 
 
 
#1 - Johanna

Men alltså gud så fint, så kul att få se sånna guldklimpar som kanske inte är extremt kända ❣

#2 - Denise

Wow så vackert! Vilka magiska ställen du får besöka 😊

#3 - Annie - Stora Små Äventyr

Wow! :D Det där såg ju jättehäftigt ut! :D

#4 - bmlarsreseblogg

Vi håller med om Meteora. 2013 reste vi till Parga och hade aldrig hört talas om omgivningarna. Vi blev så fascinerade över området och klostren högt upp på topparna. Så fina bilder du tagit!

#5 - Celine

Men wow vilken plats!

#6 - sara

Men wow så mycket vackert :)

#7 - Amanda (Swedish Passport)

Jag har ju helt klart skrivit upp Meteora på bucket listen :D Lycka till med nya bloggen förresten! Har aldrig varit något fan av Nouw så tycker helt klart du gjort rätt i att byta ;)